2014.02.10.
14:08

Írta: Tapsy

Aki egyszer akart valamit, le tud állni?

Nagy kaland, illetve nagy kérdés. Kicsit hasonlít a férfi női barátsághoz, de azért ez teljesen más. Vajon aki egyszer "bepróbálkozik", "ráhajt", "beindul" egy nőre és kosarat kap, vagy egy elbagatellizálást... Képes leállni? Elöljáróban annyit, hogy a naiv szemlélő, vagy a naiv áldozat szerint igen, képes leállni.

Először nézzük meg, melyek a legjobb helyek, ahol véletlenül többet akar egy férfi a nőtől, mint két kedves szót.

  • Tipikus bulihelyek: Manapság már nem annyira jellemzőek, mint régebben a nagy zajos bulik. Ott be lehet, s be is szoktak próbálkozni, aztán vagy összejön, vagy nem az egy éjszakára szóló kaland.
  • "Ülőbuli": Ahol szépen ülnek, pizzázgatnak, sörözgetnek, dumálnak, aztán az egyik önmagát dúvadnak kikiáltó férfiszerű csökevény, aki nem bír magával, elkezd flörtölni a mellette ülő lánnyal. Persze az teljesen mindegy, hogy egyel odébb a csaj pasija ül, de azért próbálkozik.
  • Különböző közösségi alkalmak: Itt beszélhetünk tréningekről, ilyen, vagy olyan lazább rendezvényekről, ahol több helyről vannak jelen emberek. Persze itt is akadnak olyan pasik, akik örülnek, hogy a párjuk ilyenkor nem lehet jelen - meg amúgy papucsok otthon - s elkezdik tenni a szépet, a jót, a "macsót", adják az ívet, meg lökik a dumát.

Ez csak három nagyon egyszerű hely, ami annyira nem is veszélyes, nem is vészes. Miért? Azért mert ezek csak bizonyos alkalmak, amelyek nem mindennaposak. Főleg, ha némi alkohol is megjelenik, akkor meg bátrabban beszél mindenki (mondjuk azt ne felejtsük el, hogy a részeg és a hülye mondja ki az igazat!). Továbbá azt is észre kell venni, hogy nem feltétlenül találkoznak ezek az emberek minden nap, mert nem egy helyen dolgoznak, nem egy helyen laknak stb... Viszont attól még ha valaki nagyon pecázni akar, s van egy halacska, az még könnyen a horogra is akadhat. Pár alkalommal "szeretik" egymást, aztán vagy maradnak szeretők az állandó párjuk mellett, vagy pár alkalom után vége lesz. Valljuk be, hogy azért ilyenek voltak, vannak, s lesznek.

Kicsit más a helyzet akkor, ha egy pasi a kolléganőnél próbálkozik be, s nemcsak egy intézményen belül, hanem ráadásul egy irodán, egy helységen belül dolgoznak. Tételezzük fel, hogy a kolléganő semmit nem akar, teljesen tiszták a szándékai és az élete. Itt mondjuk rögtön megállhatunk, s ellentmondásba is keveredhetünk, mert jön a kérdés, hogy miért pont nála, s nem a másiknál. Valószínűleg azért, mert - véletlenül és nem direkt! - küldött egy olyan jelet, amelyet a beindulni készülő, s régóta az áldozatát kiszemelő férfi "gyere Kati táncba" elven értett, holott erről szó sem volt. Innentől hiába minden bagatellizálás, ez az ember nem fog leállni, mert nincs mitől leálljon, ugyanis a mézesmadzag, a kolléganő napi nyolc órát tölt vele egy helyen, akár pár méterre tőle, látja, érzi az illatát, s elmélkedik, gondolkodik nagyokat. Természetesen ez párral rendelkező férfi esetében általában nem szerelemről, hanem egy nagy testiségről szól.

Hol is kezdődik? Feltérképezés, hogy kit akar magának megkapni, aztán nézegeti. Majd lassan elkezd közeledni, elkezd beszélgetni. Ezek után megjegyzi, hogy csinos. Jön a flörtölgetés - vagy egyoldalú, vagy nem - majd a végén bevallja érzéseit, hogy ő tulajdonképpen szerelmes. Ezzel elkezdődik a dominó. Aki egyszer akart valamit a másiktól, s azzal nap, mint nap együtt van, nem fog róla letenni, s nagy valószínűséggel akarja. Itt van a kutya elásva. A fentebb említett három "hely" nem hordozza magában a napi találkozást, ergo könnyű felejteni, de ebben az esetben teljesen másról beszélünk.

Vannak jelek, amelyeket észre lehetne, észre kellene venni annak a nőnek, akire egyszer rámozdult valaki, aki mindig a közelében van. Melyek ezek?

  • Indokolatlanul keresi a társaságát. Ha kell, ha nem, mindenképpen úgy helyezkedik, hogy valahogyan a közelében lehessen, még akkor is, ha abszolút nem muszáj.
  • Indokolatlan mondatok. Olyan mondatokat intéz felé, amelyek teljesen szükségtelenek, még munkaügynek sem lehet nevezni a legnagyobb jóindulattal sem. Ilyen, s ehhez hasonló a "Nézzed hogy süt a Nap" című kijelentés és társai.
  • Indokolatlan kérdések. Ezek a költői kérdések, amelyeket feltesz a kiszemeltnek, de igazából teljesen feleslegesen, mert az áldozata sem tud rá válaszolni. Ezek a "Szerinted miért kék az ég?" című kérdések és társai, amelyek tényleg vagy egyértelműek, vagy indokolatlanok.
  • Mindig követi a szemével. Ha elmegy előtte, ha elmegy mögötte a kolléganő, mindig figyeli - általában sunyin - , hogy hova megy, miért megy, kivel beszél. Egyszerűen rajta tartja a szemét.

Ez csak néhány, de a legkirívóbb jel, amit természetesen nem vesz észre az, akinek észre kellene venni. Ha valaki pedig felhívja rá a figyelmét, akkor legyint, hogy ez biztos, hogy nincs így. Hát megnyugtatok mindenkit, biztos, hogy így van. Aki egyszer rámozdult valakire, s azzal napi szinten kapcsolatban van, az esetek legeslegnagyobb részében nem áll le. Nem fog többet nagyon nyíltan próbálkozni, de az apró jeleket produkálni fogja, hisz a mindennapi kapcsolat egyenlő a nem is mézesmadzaggal, hanem a "mézeskötéllel".

Ha ez nem zavarja az áldozatot, lelke rajta. Ha elkomolytalankodja, lelke rajta. Ha "szorosabbra veszi vele a kapcsolatot", mondván, hogy ezzel is bizonyítja, hogy tőle nem akarnak semmit, akkor ezzel a lehető legnagyobb hülyeséget teszi.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tapsy.blog.hu/api/trackback/id/tr535807443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapsy 2014.02.19. 23:11:50

Kedves Néni! Ha nincsen napi szinten kapcsolat, akkor ez már maga a megoldás. Ha van napi szinten kapcsolat, akkor a megfelelő távolság megtartása, miután közölte az "áldozat", hogy tőle nem kap semmit a "vadász". Figyelni kell arra, hogy ezek után egy jó ideig mindent jelnek fog vélni a "vadász". Görög Ibolya könyvében olvastam (remélem jól emlékszem), hogy az intim szféra 70 cm, és kőből van. Ebben az esetben ki kell bővíteni min. 90-re, és sziklából kell építeni. Akkor talán sikerül leállni.

Nap Sugárnap 2014.03.27. 22:18:35

Érdekes elmélet" gondolatmenet" sokszor találkoztam ilyen és hasonló szituációkkal,de egy idő után ezeken a dolgokon átláttam,volt hogy párkapcsolatom volt vagy szingli voltam az elején még tetszett is,aztán jön valami fuvallat ami megváltoztatja a nézőteredet.Nem veszed fel a bókot,az indokolatlan megjegyzéseket-amiken sokszor órákig sírtam a nevetéstől-hiszen nem értettem igazából miért is nekem állít az illető egy olyan kérdést ami totál nem az adott helyzethez szólt,mondjuk azért néha énis bűnőztem,mert valljuk be kicsit kell,az még nem a világ vége ha tetszik hogy szépnek lát minket valaki vagy megjegyzi fodrásznál voltunk,hiszen ha szingli vagy jólesik,ha meg párkapcsolatban vagy akkor irdatlan kevés az esélye főleg ha évek óta vagy a kapcsolatban benne hogy észrevegye az aktuális partner a változást a külsőségeken.Ami a mai világban sajnos így megy,de erről mi is tehetünk valahol,de ez most nem ide való témakör. :) Szóval amikor jön az a bizonyos fuvallat,megkell lovagolni kitárni magunkat,és elfogadni amit a világ elrejtett előlünk eddig,észrevenni maga az embert(legyen az férfi vagy nő)akkor jutottam el idáig amikor nem csak a férfit láttam magam mellett hanem magamat láttam benne.Igaz sokszor tévedtem azon az úton ,inkább úgy fogalmaznék hiába kezdtem elérnia célt,körbe körbe tekeregtem,mivel az utam visszafele kanyarodott :/ ,aztán megálltam és hallgattam magamra,és kiértem ebből az ördögi körből,annak is nevezhetném.És talán mára értettem meg hogy hiába a féltékenység,a félrekacsintás vagy bármi olyan dolog ami a mai emberek tömeg-rosszasága,sőt szinte bárhol már versenyszinten mennek ezek a dolgok,ahgy írtad szórakozóhelyen,vagy üzleti úton,hiszen ezek a dolgok kiderülnek mert kérkedik az ember vele,én legalábbis ezt tapasztalom,pl:barátnőm elment a buliba a haverokkal,és összeakaszkodott a barátnője pasijával az illemhelyiség előterében,másnap már ketten tudtunk róla,kérdem én ezért mit várt tuti az első helyezést kupa gyanánt,énmeg bológadtam mint a kiskutya mit tehettem volna....-sok ilyen példa van még csak hogy megértse mit is akarok kifejezni ezzel.Nálam nincs ilyen,igenis létezik az a kapcsolat amit nagyon kevesen látunk meg és érzékelünk!Folyamatosan tanulunk,képezzük magunkat még annak a kudarca által is amilyen emberek között élünk.Én megtaláltam azt a személyt aki a tükörképem,aki ha kell megmutatja a hibáimat,mert nem voltam (leszek) hibátlan sohasem, de az már egy előrejutás ha felismerem őket,és mégnagyobb ha ki is tudom mondani,szóval minek raboljuk egymás energiáját ha hasznosabb dolgokra is tudjuk azt fordítani.Nemigaz?És ha ezt egymásnak adjuk át az mégjobb. :)
süti beállítások módosítása