2014.01.14.
14:43

Írta: Tapsy

A nagy barátság fiú és lány, férfi és nő között

Nagy kérdés, hogy egyáltalán van-e ilyen. Tételezzük fel, hogy nincs! Vagy inkább van? Keressük meg a választ!

Mondjuk talán akkor van férfi és nő között barátság, amikor már oviban is egymás gatyójába szórták a homokot, és szinte együtt nőttek fel. Hiába érnek be csodásan, valahol mindig azt a kis szutykos, homokozó kisfiút és babázó kislányt látják egymásban, de aztán ebből is lehet több, nagy szerelem, vagy "más" kellő óvatlanság miatt. DE! Most nem a szerelem a téma, hanem a barátságnak kikiáltott, s a mögötte rejtőző élevezet lehetősége, melyet mindkét nem előszeretettel csomagol a barátság masnis csomagjába.

Ovi

Ott azért még barátok. Igaz, hogy minden kisfiúnak van egy szerelme, a szerelme mellett egy leendő felesége, s e kettő mellé - a biztonság kedvéért - egy barátnő is dukál. Természetesen ez a lányokra is elmondható, hisz ők is szeretik ebben a korban a háremet, és olyan édes mindegyik, amikor elmesélik óvodai munkásságukat, s párkapcsolati, barátságbeli problémáikat. Bármit mondanak, édesek, zabálhatóak, őszinték, s kimondatlanul is tudják, hogy ami bennük van, az barátság, és igazán tiszta, szinte érdek nélküli.

Alsósok

Itt már előfordul a kiválasztás, a figyelemfelhívás, amely történhet csípés, harapás, rúgás és karmolás által. A srácok előszeretettel hergelik az általuk kiválasztott célpontot, de itt sincs semmi érdekes, mint barátkozási hajlam.

Felsősök

A felső vége felé azért már kezd kialakulni egy lassan egészséges szexualitás, a lányok rájönnek arra, hogy a termékenységet megjelenítő idomok a srácok szemeit vonzzák, és ezt élvezik is, sőt, hivalkodnak vele, aztán szegény legények meg hoppon maradnak, mert vannak fantáziáik, de a beteljesülésre várni kell. Ennek ellenére mindent megpróbálnak, hogy a kiszemelt célpont mellett legyenek, mint mondjuk barát, mert addig is gyönyörködhetnek.

Itt viszont ugorhatunk egy nagyot. A középiskola sorozatos próbálkozások korszaka lesz, ahol amit lehet, megpróbálnak, vagy kipróbálnak. Barátkoznak, vagy mást csinálnak.

Akit a jósora pedig elvisz a felsőoktatásba, megtapasztalja, hogy az egy másik világ, ott sokan tényleg az életük igazi alapjait fektetik le, persze, ha valami becsusszan, hát csússzon.

Azért írogattam ennyit, mert kicsit fel akartam vezetni azon kijelentésemet, miszerint az elköteleződés, a házasság után kötött férfi-nő barátságok nem léteznek, mert ott az esetek legnagyobb részében nem a barát lelkét kívánja felefedezni a barátkozó.

Miért az elköteleződés után gondolom ezt? Azért, mert onnantól legjobb barát a társ, illetve a pár.

Vannak természetesen kivételek, de a kivétel szerencsére erősíti a szabályt. Azzal is szembe lehet nézni, hogy sokszor a férfiak akarnak inkább barátkozni a nőkkel, sokszor a másik nőjével. Ez legtöbbször akkor következik be, amikor a férfi számára az otthoni szolgáltatás már nem lesz megfelelő, hanem unalmas, egyhangú, stb...,amin persz lehetne segíteni, s nem kell egy nőnemű barátot választania.

Innentől tekintsünk el a nemek megkülönböztetésétől, mert oda-vissza igaz mindig minden, mert az egyik többet akar, s egy ideig szinte mindenre képes.

Ordító jelek

1. Nem ismeri a barátja párját. Ha valaki tisztán szeretne barátkozni, s csak barátkozni akar, akkor bemutatja az újdonsült barátját a párjának is, mert hisz nincs mit titkolni, ők barátok. S ugyanez visszafelé, s így barátságot köt két pár, s nem a párokból az ellenkező neműek.

2. Túlontúl bizalamskodó. Vannak határok, amelyek még a legjobb barátra sem tartoznak, hátmég nem a "barát-pasira",vagy a "barát-csajra". Ha elkezdi mesélgetni párkapcsolati problémáit, vagy más, nagyon bensőséges dolgait, akkor hajajj... Baj van, mert minél mélyebbre hatol saját maga benső világában, annál jobban szeretne "belátni" a másikéba.

Természetesen ez a két legalapabb jelecske,de az elsőt nagyon kell figyelni. Van még másik több jel is, de ez az első kettő a gyújtópont, ez kellene, hogy feltűnjön.

Azután a nagy barátkozás szerelemmé fonódik - AMIT TERMÉSZETESEN KÖZÖL - ami nem szerelem igazán, hanem csak egy hatalmas, vagy kettő, vagy három, vagy sorozatos "gyönyörpillanatok" átélésének lehetséges bevezetése, melyre a "barát" utazott.

Na, most akkor kérem szépen, hogy itt kell leállni, sőt, az első pontot figyelembe véve bele sem kellene melegedni. Az egyik mindig többet akar, ezt nem szabad elfelejteni. Aki viszont tényleg nem akart többet, annak kell az egész barátság végére egy drasztikus, hatalmas pontot tenni, s nem folytatni.

Természetesen jönnek a próbálkozások, vagy az tisztán gondolkodó részéről a "csak barátok lehetünk, semmi több, mert tudod, hogy párom van" című monológ, amelyre a válasz, hogy "tudom, tiszteletben tartom... Iszunk egy kávét holnap?". - HA VALAKI EZEK UTÁN ELFOGADJA A MEGHÍVÁST, A LEHETŐ LEGNAGYOBB BUTASÁGOT KÖVETI EL!

Aki egyszer akart valamit a másiktól, s ez nem a lelke, az nem fog leállni. Inkább belemegy a "tisztán barát"-ba, mert addig is láthatja a kiszemeltet, s úgy gondolja, hogy amíg a közelében van, addig ott az esélye mindennek.

Összegezve: Lehet barátság nő és férfi között az elköteleződés után, de ne felejtsük, a kivétel erősíti a szabályt, miszerint nincs barátság férfi és nő között a fogadalmak után, mert az egyik mindig többet akar.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tapsy.blog.hu/api/trackback/id/tr615758176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néni 2014.02.19. 19:43:10

"onnantól legjobb barát a társ, illetve a pár" Szomorú, hogy csak ketten maradhatunk barátok. Egyébként szerintem is így van.

Galaktikus Habcsók 2022.03.08. 21:28:57

"Mert az egyik mindig többet akar" ezt én is tapasztaltam. Ennél már csak az a legcudarabb érzés, amikor egy "elérhetetlen" emberrel hoz össze a sors. Játszik a másik érzelmeivel. Itt nagyon észnél kell lenni, ami valljuk meg szinte lehetetlen.
süti beállítások módosítása