2014.01.15.
23:46

Írta: Tapsy

Beképzeltség vs. alázat

Bárhogy is nézzük, harc van a világban. Folyamatos küzdelem van a jó és a rossz között, ahol a rossz le akarja győzni a jót és semmissé akarja tenni, uralma alá akarja hajtani. Az egyik legjobb megjelenési formája ennek, illetve e mögött bújik meg a beképzeltség és az alázat harca is.

Milyen a beképzelt ember? Egyszerűen undorító (és még nagyon enyhe voltam). Fő jellemzője az ilyen, s ehhez hasonló embernek, hogy semmi, nihil, s nem tett le semmit az asztalra, csak a nagy arcát. Igazából nincs amire büszke lehetne egy alázatos ember szemében, s ebből kifolyólag mindenre büszke saját maga előtt, s esténként a tükörbe nézve megnyugtatóan mondja: Fantasztikus ember vagyok.

Aztán egy nagy frászt. Nem fantasztikus, csak nem tudja, hogy hol a helye, nem tudja, hogy hova tartozik, illetve egy tudathasadásos állapot által rájön, hogy ő mindnekinél több, jobb és szebb. S ez megfűzereződik egy bizonyos életkor után azzal, hogy felismeri, ő mindnehez ért, mindent tud. Ők azok az okos emberek, akiket nem lehet észérvekkel meggyőzni, mert mindenkinél okosabbak, ők azok a tudós emberek, akik mindenkinél többet tudnak, és ezt lehetne sorolni órákon át. Viszont meg lehet őket érteni, mert kell saját maguknak a kampány, kell, hogy reklámozzák magukat, mert igazán semmi olyat nem tettek, ami az ő nagyságukat jelenítené meg.

Általában beképzeltnek vagy születik valaki, vagy pedig azzá válik. Igazából nem is annak születik, hanem otthonról hozza magával, az élete részévé válik a beképzeltség. A másik lehetőség, hogy valaki "pozícióba" kerül, s amiatt történik ez a fajta deformáció, amelyet nevetségessé tesz az a tény, hogy úgy érzi, a "pozíció" által még okosságban is több lett (természetesen itt nam azokra gondolok, akik valós érdemeik miatt töltenek be tisztségeket!!!!!!!!).

Persze ők is emberek, nem épp rosszak, csak a helyes önismeretrükkel van egy kis probléma, talán nem is kicsi, hanem néha nagy. Tudják, tudjátok, hogy vannak a "megmondó" emberek. Na! Ha vannak ilyenek, akkor ők tudnak segíteni ezen a - SZERINTEM - kissé beteges állapoton, ők talán egy kicsit vissza tudják rángatni a felszállt embereket a földre, ahol még mindig lábon kell állni, s nem lebegni.

Vállalom, ha valaki engem is ezek után beképzelt embernek tart. Így jártam, viszont annyira nem érdekel. Akik ismernek, tudják, hogy a beképzelt, vagy az alázatos kategóriába tarozom. De ha elszálltam, nyugodtan rángasson vissza a földre :-)

Milyen az alázatos ember? Helyette a tettei beszélnek, s nem is kell megszólalnia. Ennyi a lényeg. Csendben tenni, dolgozni, s alkotni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tapsy.blog.hu/api/trackback/id/tr565760583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fen1erek 2014.01.20. 23:58:37

Jó néhány ember magába szállhatna és magába szívhatná e sorokat. Figyelmükbe ajánlom az utolsó mondatot, „Csendben tenni, dolgozni, s alkotni. „
süti beállítások módosítása